top of page

Ut på tur eller inn for å lære?

Ut på tur eller inn for å lære?

Stå på ski

Har dere ennå ikke kommet dere på skitur denne vinteren? Fortvil ikke, og kvitt deg med eventuell dårlig samvittighet. Man får til det man klarer. Skal du på skitur, kan det være greit å sjekke føret først. Skiforeningen har oversikt over føreforhold på sentrale deler av Østlandet og deler av Innlandet på sine nettsider om føremeldinger. På Utforsk Norge, også kjent som ut.no, kan du søke opp skiturer i hhttps://ut.no/utforsker/norge/turforslag?type=skitur.


Stå på skøyter

Er du ustø på skøyter? Det er jeg, men har trosset frykten min og klarer å komme meg fremover uten å være redd for å brekke beina. Landet er fullt av flater med kunstig is hvor dere kan utfolde dere. I min nabokommune Bærum, har de et eget isoppsyn, som kan melde fra om tilstanden på isen naturen selv har skapt. Men det er det få kommuner som har. Sjekk gjerne kommunen eller lokalavisa for å sjekke forholdene for isen i naturen. Ansvaret for egen sikkerhet har du likevel alltid selv.


Er vi fremme snart?

Skal dere på lang biltur i ferien? Har dere bibliotekskort? Da kan dere låne lydbøker gratis på appen BookBites. Ha ditt fysiske eller digitale bibliotekskort klart, og registrer en profil. Du kan søke etter lydbok eller e-bok, kun blant ledige bøker, alder, språk, sjanger og så videre. Du kan også reservere bøker, og så får du melding når den er klar til deg. I skrivende stund venter jeg på "En liten bok om promp" som min sønn har reservert. Bøkene kan lastes ned så du ikke trenger å være avhengig av dekning for å høre dem.


En bokserie både min sønn og datter hører på for tiden, de er 9 og 11, er Verdens kuleste gjeng av Maja Lunde. Bokas hovedperson har et navn som er så dølle at hun ikke vil si det høyt. I klassen hennes er det et oddetall jenter, og hun er den eneste som ikke hører sammen med noen andre. Plutselig starter en ny jente i klassen, som tar hovedpersonen under sine vinger, ganske bryskt. Etter hvert følger vi en vennegjeng med 2 jenter og 2 gutter.


Let gjerne opp bøker allerede nå, så er de klare til bilturen.


Kulturuke

I min hjemkommune Asker, skjer det mye fint og gratis for barna i vinterferien. Du kan hente gratisbilletter til forestillingen Sangen om alt som blir borte. Dette er en forestilling anbefalt for barn fra 6 år og oppover. Gjengen som står bak er New International Encounter, en prisbelønt og internasjonal teatergruppe som Viggo Venn er tilknyttet.


Henie-Onstad-museet kan du denne vinterferien leke kunstdetektiv på kl 12 søndagene 18. og 25. februar. I tillegg kan du veve ditt eget kunstverk eller hekte på dine favorittremser på en stor fellesvev. Det er alltid gøy å gå gjennom den lille labyrinten med speil, lamper og prikker. Bare hold hverandre godt i hendene og gå sakte, så du ikke stanger med full fart inn i et speil.
Guttastemning på en god måte

Selv om vi har profilerte guttekor som Sølvguttene, er det kanskje overvekt av jenter i barnekor. I Guttekoret på NRK Super møter vi 18 gutter i tidlig barneskolealder som blir ledet og inspirert av dirigent Carol fra USA. Allerede i løpet av de første minuttene avslører Carol at de skal på tur til New York. Men de trenger å samle inn penger til reisekassa. Alle barna får komme med forslag, ved å tegne eller skrive.


Guttene kommenterer serien selv med voice-over og beskriver gode ting med å spise i kor, som alltid noe godt å spise i pausen, og de mindre bra tingene, som å stoppe opp og synge det samme om og om igjen. Favorittsangen til koret er "Langt å gå" av Klovner i kamp. Budskapet i sangen lever gutta opp til, med et buddysystem hvor alle har én spesiell kompis å støtte seg på hvis de skulle glemme teksten.


Med 8 episoder på rundt 9 minutter og en gutt på 9 år som elsket serien, raste tiden av gårde, så denne serien kan jeg anbefale på det varmeste.

bottom of page