top of page

Hvorfor denne bloggen?

Etter å ha vært på sosiale medier som de fleste andre, sa jeg for litt siden takk for meg til Facebook. Organisasjonslivet krevde at jeg var til stede der, så jeg er foreløpig tilbake, men det er på lånt tid. Ettersom jeg likevel vil uttrykke meninger og legge ut bilder jeg er fornøyd med, startet jeg denne bloggen. Domenet er kjøpt på domeneshop, og jeg betaler for abonnement fra Wix. 

Jeg savner å få se hvordan det går med venner fra fjernt og nær, og å se inspirerende videoer, samt å følge saker og organisasjoner jeg liker. Men jeg setter veldig pris på at minuttene og timene ikke forsvinner foran en skjerm, uten at jeg egentlig har fått gjort noe. Jeg er også skeptisk til hvordan Facebook forvalter personopplysningene mine.

Jeg har ikke noe i mot at andre er på Facebook og jeg forstår at man må forholde seg til andre mennesker og arenaer. Men man kan velge mellom ulike operatører for telefon og e-post, ut fra pris, brukervennlighet osv. Som motstander av monopol, ble det naturlig for meg å kutte ut Facebook. Jeg opplever at mange er enige, men de føler at de ikke har noe valg.

I mine øyne kan vi gjøre mer med de vi ikke er fornøyd med, i stedet for å følge strømmen. Med denne bloggen er jeg synlig for de som er interessert i mine synspunkter. Kanskje jeg kan inspirere nettopp deg til å gjøre noe med det du ikke er fornøyd med i livet og samfunnet. Følelsen av å kunne påvirke eget liv er en av hjørnestenene i demokratiet vårt og noe vi burde verdsette og ta vare på. 

bottom of page