top of page
< Back

Helgetur med tog til Trondheim

Trondheim

Helgetur med tog til Trondheim

Nattog Oslo-Trondheim

Det er kveld og langt over barnas leggetid når vi finner frem til riktig spor og riktig tog denne fredagskvelden. Vi har allerede bestemt oss for hvordan vi skal fordele familien på 4 i de 2 kupeene vi skal ha for natten. Barna får spise sin vante kveldsmat i kafevognen og vi får utdelt hver vår flaske med Snåsa-vann av SJ Nord til reisen. 
Det er koselig å se ut av vinduet fra kupeen vår sammen. Det har begynt å skumre denne fredagen før pinse, og det blir et lunt skjær i de opplyste husene vi suser forbi. Vi voksne er dessverre langt fra uthvilt når vi må av toget før kl 7 neste morgen. Det var definitivt en fordel å være liten og lett på de tynne madrassene. Jeg begynner smått å innse at det kanskje ikke var så lurt å ankomme med nattog grytidlig om morgenen når man ikke kan forvente å få sjekket inn før tidlig på ettermiddagen.


Prisbelønnet frokost og Bakklandet 

Etter å ha satt fra oss bagasjen og fått spist prisbelønnet frokos har humøret blitt betydelig bedre. Uten noe særlig mål går vi langs det gamle kaiområdet hvor det nå er restauranter. Herfra er turen kort til Bakklandet. I likhet med svært mange andre, er vi glade for at Trondheim tok til fornuft på 1970-tallet og ikke rev sjarmerende trehus for å bygge vei. 
Etter å ha gått på brostein, finner vi frem til det som må regnes som en institusjon, nemlig Dromedar kaffebar. Da jeg studerte, fikk jeg høre at baren ble startet av en håndfull kaffeinteresserte studenter. Om det stemmer eller ikke, vil jeg helst ikke finne ut. Vi finner et bord i det bittelille lokalet og får i oss varmen med varme sjokolader og kaffedrikker. 


Vi ser oss om etter doen, det pleier jo å være innerst i lokalet. Vi får i stedet en nøkkel av personalet, og beskjed om å gå ut på gaten igjen og låse oss inn den første døren til høyre. Vi gjør det og befinner oss plutselig i en liten bakgård, hvor vi kan se inn på det bittelille kjøkkenet til kafeen. Her er det små forhold og veldig sjarmerende. 

bottom of page