top of page
< Back

Hunderfossen

Lillehammer

Hunderfossen

Parkeringsplasskaos?

Vi ankommer nærmere klokka ett. Parkeringsplassen virker stappfull, men parkeringsvakten vinker oss smilende videre. Litt som trollet i eventyret om den syvende far i huset, blir vi henvist til neste parkeringsvakt. Hvor mange må vi passere og hvor langt må vi gå for å komme tilbake til parken når bilen endelig er passert? Vi er glade for at vi fulgte oppfordringen på Hunderfossens nettsider om å forhåndskjøpe billetter. En erfaring fra pandemien, skriver de, er at begrensning av antall besøkende per dag gir kortere køer og mer trivsel. På bakken foran inngangene er det fortsatt opptegnet små sirkler med minst en meters avstand. Når vi fomler litt med billettene våre ved inngangen, får vi god hjelp av en medarbeider i rød stakk. Her står tross alt det nasjonalromantiske i fokus. 


Vi voksne laster ned hver vår Hunderfossen-app. Her kan man legge inn preferanser, få info om åpningstider til restauranter og attraksjoner, samt få veibeskrivelse til dem. På forhånd har vi besøkt nettsidene, sett på videoer med og uten musikk og målt barnas høyde slik at vi har fått avklart noen forventninger. Vi går for første og beste attraksjon, Hunderfossen Rafting. Det tar litt tid, men den bruker vi på å orientere oss i appen, og å forberede oss ved å se på andre rafte. Endelig er det vår tur. Man kan plassere sekk og liknende ved utgangen eller plassere den midt i den runde farkosten man sitter i. På veien ble vi sprutet på av spyttende figurer langs veien og av andre besøkende. Tidlig i løpet er det utplassert vannkanoner så hvem som helst kan sprute på intenandende raftere. Jeg blir utrolig lett sjøsyk, og er faktisk litt uvel når vi kommer i land igjen. De andre er fullstendig upåvirket. Det blir etter hvert flere turer hit, vi oppdager at det er en singelkø, slik det er i skiheiser. Er du en eller to som er villig til å slå seg sammen med andre, kan du fylle opp farkostene som har plass til 6 personer.


Nostalgi for de voksne

I et ledig øyeblikk sniker jeg meg inn i Grotten. Den er lett å finne, rett under det store trollet. Ivo Caprinos dukker 

bottom of page