top of page

Jeg investerer og omtaler meg selv i 3. person #huninvesterer

Oppdatert: 9. okt. 2019

Da var jeg i gang med sparing til alderdommen. Samtidig som jeg redder verden - litt. På etiskbankguide.no kan du finne hvilke banker som er flinkest i klassen på etikk og hvorfor. Ettersom banken min var høyt oppe på listen, gjorde jeg det enkelt for meg selv og valgte noen miljøfond der. Etter å ha grublet i lang stund over hva koden R sto for, leste jeg om resultatbaserte honorar og fant ut at det ikke var noe for meg. Banken anbefalte det varmt, mens Morningstar var mer skeptisk. Så nå skal jeg sette av et fast beløp i måneden til firmaer som investerer i fornybar energi i Norden og i verden. Apropos verden, du verden så oversiktlig informasjon jeg fant om disse fondene. Bilde og navn på fondsforvaltere, oversikt over hvilke bedrifter som inngår i de fondene, flotte grafer og beskrivelse av hvilken standard banken har satt til fondet.


Det å spare i fond har vært en plan en god stund. Jeg ønsket å kunne feire rund bursdag uten å måtte tenke på utgiftene, så sparte jeg opp og gjennomførte fest før jeg nærmet meg investeringshverdagen med nølende skritt. Jeg har allerede lest om at våre nordiske naboer investerer mer i fond enn oss nordmenn. Vi holder oss stort sett til sparing i bolig her i selveiende Norge. Med en økonomisk situasjon i verden med negativ rente enkelte steder, slik at høyrentekonto i realiteten ikke fins, er fondssparing ren fornuft. Men skummelt.


Heldigvis har jeg tidsånden til å hjelpe meg på vei. #huninvesterer og andre tiltak for å øke selvtilliten for investering for kvinner er nemlig i vinden. I Dine Penger kunne jeg nylig lese om Moneypenny, og aksjekaffen på et utested i Oslo. Menn har ingen adgang her. Årsaken er nye ord som kapitalgap. Jeg ser at det ligger en video om dette tilgjengelig når jeg søker på emneknaggen ovenfor, men jeg sparer den til senere. Nå skal jeg bare sole meg i min egen gode samvittighet, før jeg etter hvert kommer på at jeg er en del av en økonomisk elite i en urettferdig verden. Jeg skammer meg ikke, men kjenner på ansvaret. Men først altså, litt god samvittighet, og et håp om at vi blir flere som bruker den økonomiske makten vår og redder verden - en hundrelapp om gangen.

16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page