top of page

Tidlig dagens dobbel på Dikemark

Først ski

Vi starter ved Dikemark utfartsparkering mens det fremdeles skal bli lysere. Jeg er den eneste i gruppa uten smørefrie ski og tar på litt blå extra før vi setter i gang. Det er silkeføre og mye nysnø. Vi kommer straks til første kryss. Etter litt diskusjon velger vi den lange bakken opp til høyre. Vi skal på postjakt i dag, og må derfor velge ruten med omhu.Barna på 7 og 9 protesterer, men det tar ikke lang tid før vi er på toppen og svinger til venstre i T-krysset. Barna vil helst ta bakkene ned til venstre, men vi lokker dem med godsaker til vårt mål som er videre innover i Kjekstadmarka. Etter litt oppover og bortover kommer vi til kraftledningene.Det er masse myk snø mellom sporene og silkemykt i sporene. Snøen henger tungt på trærne. På vei ned en liten bakke blir fristelsen for barnslige gleder for stor og jeg griper etter en gren for å dytte vekk snøen. Det straffer seg og naturen slår tilbake. Jeg mister balansen og ligger raskt langflat i snøen. Jeg lander heldigvis mykt.


Den oppkjørte løypa følger kraftlinjene et stykke før vi sneier innom skogen. Dermed er det åpent landskap over et par myrområder. Innimellom stikker små grener og annen vegetasjon opp gjennom snøen. Det plager ikke oss.Vi rutsjer nedover i retning Trangeberget til et kryss hvor vi snur nesten 360 grader og begir oss tilbake til Dikemark over Småvann. Det blir en blandet opplevelse. Vi får både mer silkeføre og løypestrekk med lite snø. I en bakke rett før Småvann tar vi av oss skiene. De kommer fort på igjen og så er det grei skuring tilbake til Dikemark.Vi ser etter fossen fra i fjor og finner den igjen på venstre side rett før vi kommer tilbake til det første krysset vi møtte på turen. Det har vært litt bart innimellom, men det skal snø mer de nærmeste dagene. Vi har tilbakelagt rundt 7 km på drøye 2 timer. Derfor føler vi at vi at vi har overskudd til en liten skøytetur også.Så skøyter

Etter å ha inntatt varm saft og godteri, er vi klare for mer aktivitet. Vi har ikke parkert i området før, men tviler oss frem til å parkere på parkeringen til Vardåsen skole. Ettersom det er skoleferie, resonnerer vi oss frem til at vi ikke hindrer skolens ansatte i å parkere. Med hjelmer og skøyter går vi løs på de klargjorte løypene i nordenden av Nordvannet på Dikemark. Vi morer oss over at badebrygger stikker opp fra isen.


Isen er for det meste glatt, men innimellom ganske ruglete. Med litt pågangsmot går det fint å stå på ruglete is også. Her er det så lange løyper at det fint går an å holde seg unna de ruglete områdene.
Brøytebil i aksjon

Isbrøytebilen lager to nye hockeybaner og en bredere sti mellom banene i løpet av den knappe timen vi er på vannet. Så her gjøres det plass flere. Vi har pådratt oss noen gnagsår, men planlegger å komme tilbake en av de nærmeste dagene likevel.

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page