top of page

Spisesteder i Berlin: Schwarzwaldstube

Spisesteder i Berlin: Schwarzwaldstube

O Tannenzäpfle, o tannenzäpfle

Nord i bydelen Mitte ligger Schwarzwaldstube. Schwarzwald ligger i Sør-Tyskland og maten herfra fremstår for en nordmann som en blanding av tysk og italiensk kjøkken. Bare hør på dette:


Maultaschen - veldig store, firkantede pastaputer med fyll. De serveres gjerne i en buljong.

Spätzle - halvtykke pastastrimler, ofte servert med brun saus

Flammkuchen - tynn pizzabunn med rømme, bacon og gressløk og min personlige favoritt.


Er du her mellom slutten av april og før St. Hans, er du her i aspargessesongen - der Spargel Saison. Men hvis du forventer å få servert nette, små, grønne asparges, blir du skuffet. I Tyskland er det tykke, hvite asparges som gjelder. Den serveres ofte med hollandaise-saus og kokt skinke.


Det er ingen tvil om at man er på Schwarzwaldstube. På flaske serveres det lokale ølet Tannenzäpfle, som betyr kongle. Jeg er ingen ølkjenner, men jeg drikker som regel dette ølet når jeg er her. Det hører liksom med i totalopplevelsen.


Nettside: https://www.schwarzwaldstuben.berlin

bottom of page