top of page

Lynkurs i improteater

Litt uvant i starten, men veldig gøy med lynkurs i improteater på en ellers vanlig tirsdag

Lynkurs i improteater

Kursholder Terje Brevik og jeg er fornøyd med egen og andres innsats

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve improteater. Helt siden jeg skulle finne Terje Breivik på Facebook, for å se om jeg kunne finne flere videoer av den tidligere nestlederen i Venstre spille egenskrevne valgkamplåter på gitar, men fikk treff på denne fyren som drev med improteater i stedet. Denne Terje Brevik drev Tøyen Impro. Og de hadde drop-in på tirsdager for en overkommelig pris.


Dette ville jeg være med på. Men som familiemor med full jobb og to barn som bor i provinsen, var det ikke lett å få til. Men så hadde jeg plutselig en ledig tirsdag og da slo jeg til. Jeg hørte med en venninne om hun ville være med, men det passet ikke. Da spurte jeg ikke flere, men regnet med at det kunne være mer befriende å gå uten å kjenne noen.


Ruter og Vy hjalp meg med å finne frem i tide. Mens jeg gikk mot Vulkan slo det meg at det er lenge siden jeg har sett mange mennesker om gangen. Litt fordi jeg ikke går på en vanlig jobb for tiden, og litt fordi jeg ikke bor i en by lenger.


St. Hanshaugen er mitt gamle nabolag, men jeg måtte spørre litt for å finne frem i den nye gatestumpen som Vulkan er. Sammen med andre som kom til, gikk jeg inn i en dør og så ned på et lite studio. Her var det bare å ta av seg sko og utetøy, og å sette seg i ring på gulvet.


Terje var sprudlende og blid, og leverte utrolig mye informasjon til oss på kort tid. Han etablerte dette som et trygt rom, hvor vi skulle respektere våre egne og andres grenser. Noe av greia var å senke skuldrene og ikke føle at vi skulle prestere noe. Det er klart det er litt uvant når vi er vant til å lage så mange regler for oss selv om hva vi kan og ikke kan gjøre.


Etter litt oppvarming, arbeidet vi i par og som hel gruppe. Det var vanskelig noen ganger å komme på nye ting fort. Vi ble nok alle litt varmere i trøya i løpet av de 90 minuttene seansen varte. Flere detaljer om hva vi gjorde vil jeg ikke røpe, og jeg anbefaler virkelig at du prøver det selv. Tøyen Impro har både nettside, er på LinkedIn, Instagram, Facebook og Medium.


Challenge accomplished!

bottom of page